2019-11-25 09:41:09• hírek • Közlemény

Határtalan önzetlenség: Adománygyűjtés a Pusztadaróci Általános Iskolában

A novemberi hónap folyamán zajlik, az országos szintű SNAC program, azaz egy a tanintézmények közti önkéntes adománygyűjtő akció, amely során család-típusú otthonokat, speciális iskolákat, szociális intézményeket kívánnak segíteni a diákok. Ennek keretében a zömében zöldség- és gyümölcs adományozási akciókat szerveznek az iskolák, szerte az országban.

Az elmúlt hét folyamán csatlakozott az akcióhoz a Pusztadaróci Általános Iskola is, amelyhez három másik település is tartozik: Szamosdara, Atya és Pete falvak is. Az akcióhoz nagyon szívesen csatlakoztak mind a négy településen élő diákok, akik együttes erővel vetették bele magukat az adománygyűjtésbe, hiszen tudták, hogy a gyűjtött élelmiszerek jó helyre fognak kerülni, a Szent Rita Alapítványhoz, és finom étel fog készülni a rászoruló gyerekeknek belőle.
 

A diákok, kicsik és nagyok, a zöldségen és gyümölcsön kívül tartós élelmiszereket is adományoztak a rászorulóknak. Az akciót szervezők örömmel számolták össze a temérdek kis csomagot, amelynek tartalma több, mint 70 kg zöldséget, 40 kg gyümölcsöt, megközelítőleg 45 kg tésztafélét, 50 liter olajat, 40 kg lisztet, 45 kg cukrot, és 45 kg egyéb tartós élelmiszert tartalmazott.



A gyerekek örömmel és nagy odaadással hozták a csomagokat, amelyet rászoruló társaiknak szántak. Volt, aki meghatódva és könnyes szemmel nézte az összegyűlt adomány mennyiségét. Többen fel is tették a kérdést: „Vajon így lesz-e már mit egyenek a szegény gyerekek?”
 

Az átadásnál a Szent Rita alapítvány kedvezményezettei nagy boldogsággal fogadták, és vették át személyesen az adományokat, a legkisebbek is cipelték az élelmet, amely biztosítani fogja számukra a meleg ételt egy ideig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: